IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
13:19 | 17 септември 2016
Обновен: 20:35 | 7 септември 2024

Субсидиите изкарават на светло „сивите“ ферми

Най-честите нарушения са липса на идентификация на съответните животни

По материала работи: Юлиян Атанасов
Субсидиите изкарават на светло „сивите“ ферми

Нерегистрираните животновъдни обекти в страната са все по-малко. Най-честите нарушения са липса на идентификация на съответните животни, която липса пречи те да бъдат ясно проследени откъде идват, какъв им е произходът и кои са тези животни. „Има все още нерегистрирани животни, за тях най-силният инструмент за тяхното излизане на светло беше въвеждането на субсидиите. За да се получи подпомагане за дадено животно то трябва да бъде регистрирано, идентифицирано и проверено”, заяви зам.-министър Грудев.Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на кръгла маса в Ловеч, на която експерти от МЗХ представиха на производителите от региона приоритетите и целите на политиката на Министерството в различните сектори, предава агенция „Фокус”.

 

„Преди да започнем процеса по подпомагане на животни, нерегистрираните бяха една сериозна част от популацията – в момента процесът продължава да се изчиства. Това е един дълъг процес, който зависи и от самите собственици”, уточни зам.-министърът на земеделието и храните.„В момента процесът продължава да се изчиства. Все някъде се намират животни, които нямат съответната идентификация и регистрация. Това също зависи и oт самите собственици на тези животни. Ние не сме уведомени по никакъв начин, че някъде съществува животновъден обект, който не е регистриран”, каза още зам.-министър Васил Грудев.

 

Четете  още:Всеки пети българин тъне в крайна бедност

Коментари

Новини Варна