IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
08:28 | 20 август 2016
Обновен: 20:30 | 7 септември 2024

Американските млекари молят правителството да закупи сирене за бедните

Световното потребление на млечни продукти е спаднало в целия свят, заради намаленият износ за Китай и Русия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Американските млекари молят правителството да закупи сирене за бедните

 

Големите браншови съюзи на производителите и преработвателите на мляко в САЩ са се обърнали към департамента по селско стопанство с молба, правителството да закупи от тях трайни млечни продукти на стойност $100 млн. за хранителните пакети на нуждаещите се граждани, съобщава Dairy Site. Световното потребление на млечни продукти е спаднало в целия свят, заради намаленият износ за Китай и Русия. Според представителите на млечния бранш по този начин ще се помогне и на фермерите, и на социално незащитените слоеве от населението.

 

„Производителите на мляко в Щатите се нуждаят от помощ, за да преживеят тази 18-месечна депресия в цените“, казва Джим Малхерн, президент на Националната федерация на производителите на мляко. Държавната покупка на сирене в размер на $150 млн. ще позволи да се реализират 90 млн. фунта сирене и да се укрепят ценовите показатели на пазара. Печалбата на фермерите при това положение ще скочи на $380 млн.

agrozona.bg

 

Коментари

Новини Варна