IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
12:32 | 9 юни 2016
Обновен: 20:21 | 7 септември 2024

Американските компании у нас са доволни от българските си кадри

Американският посланик се надява повече негови сънародници да открият България като туристическа дестинация

По материала работи: Слав Велев
Американските компании у нас са доволни от българските си кадри

В България има висококвалифицирани кадри и американските компании го оценяват . Това заяви американският посланик  на САЩ  Ерик Рубин пред журналсити след  официалната  си среща  с кмета на Варна Иван Портних в морската столица. Посланикът подчерта, че е изградена стабилна основа на сътрудничество в областта на инвестициите и ще се увеличава интересът от страна на САЩ към този регион, а  успешните преговори с ЕС за свободната търговия ще имат благоприятно влияние върху пазара в България. Приоритетно за Варна средства биха се вложили в жп, градска и пътната инфраструктура, издаде още американският пратеник.

 

Дипломатът изрази надеждата си дестинация България да бъде открита от повече американски туристи. Негово превъзходителство пожела на жителите на Варна също да имат възможността да посетят Америка.

 

„Искрено се надявам, че тази среща е добра основа за презентирането на Варна не само като туристическа дестинация, но и като привлекателно място за инвестиции и реализиране на съвместни проекти в сферата на културата“, сподели кметът Иван Портних. Той допълни, че е поканил  американския дипломат на празника на града – 15-ти август, както и на международната ветроходна регата "Tall ships" в началото на октомври.

Снимка: Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна