Варна 16°
fallback
Икономика
12:55 | 2 март 2016
Обновен: 04:07 | 20 септември 2024

Туристи от Урал атакуват морските ни летища

В края на май започват полетите от Екатеринбург до Варна и Бургас

По материала работи: Борис Проданов

Количеството полети от Екатеринбург към България ще се увеличи от май т.г. цели 2 пъти в сравнение с миналата година. За това съобщи пред novinite.ru изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм (УАТ) Михаил Малцев (на снимката).

 

"България може да стане своеобразна алтернатива на тези курорти, които сега са недостъпни за нашите туристи. Съвместно с българската страна разработихме нова програма на полетите, според която сега количеството им от Екатеринбург към България ще се удвои от май в сравнение със същия период от миналата година. Тогава те бяха само 3 пъти в седмицата. За първи път откриваме и пряка авиолиния до Варна”, каза Малцев.

 

Според данни от пресслужбата на летището Колцово полетите от Екатеринбург до Бургас започват от 28 май във вторник, четвъртък, и събота. За Варна – от 27 май в понеделник и петък.

 

По думите на консула на Република България в Екатеринбург Пламен Петков, увеличениeто на полетите може да доведе и до увеличаване на туристическия поток от целия регион.

 

"Разчитаме туристите от Урал да нараснат 2 пъти. Ще се усъвършенства и визовата политика, за да можем да облекчим получаването на документи. Конкретните мерки ще ги кажа с наближаването на сезона”, уточни той.

 

Пламен Петков добави, че сега България може да предложи различни варианти за отдих.

 

"Морският туризъм засега е най-популярен сред руснаците. Но в България предлагаме още културен, гастрономически, винен и санаторно-курортен такъв. Разчитам туристите от Русия да се заинтересуват от различните варианти”, завърши консулът.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback