IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
08:49 | 13 август 2015
Обновен: 14:09 | 24 август 2024

НАП: В момента проверяваме близо 54 печатни издания

„Проверяваме издателите като юридически лица, но ако има съмнения и основания, можем да проверим и свързани с тях физически лица“, уточни Росен Бъчваров.

По материала работи: Златина Добрева
НАП: В момента проверяваме близо 54 печатни издания

В момента проверяваме близо 54 печатни издания, подобни проверки обикновено продължават 4-5 месеца. За да няма никакви съмнения, че те са поръчкови и че са насочени към един конкретен вестник, който видя в това репресия и опит за натиск, когато те приключат и ако имаме съгласието на издателите, може да обявим публично резултатите от тях, това съобщи пред БТВ говорителят на НАП Росен Бъчваров.
 

„Проверяваме издателите като юридически лица, но ако има съмнения и основания, можем да проверим и свързани с тях физически лица“, уточни Бъчваров.
 

По повод медийните публикации за хотела в Кюстендил, който бе купен от големия син на експрезидента, а сега лидер на АБВ Георги Първанов, Бъчваров заяви:
 

„Колегите проверяват произхода на парите, и ако всичко се окаже законно, няма да има последващи действия. Ако обаче не бъде доказано, ще има проверки и ревизии“. Той добави, че НАП непрекъснато проверява политици, които имат значителни различия между начин на живот и доходи.
 

Той коментира и друга актуална тема- проверките със специален софтуер. „не могат да бъдат проследени 4 милиарда транзакции, затова решихме да подходим умно, като селектираме със специалния софтуер рискови обекти“, уточни Бъчваров.

Коментари

Новини Варна