IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
16:39 | 12 август 2015
Обновен: 23:15 | 7 септември 2024

Ще наваксат ли хотелиерите юнската липса на туристи?

Работи се в насока компенсиране липсата на руски и украински туристи

По материала работи: Златина Добрева
Ще наваксат ли хотелиерите юнската липса на туристи?

Според прогнози на хотелиери през юли и август ще бъде наваксана липсата на туристи през юни. Това каза пред Агенция „Фокус" председателят на Българска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин. Коментарът му е по повод оповестените от националната статистика данни, че през шестия месец на година приходите от туристически нощувки са паднали с 12 на сто на годишна база.

 

„Когато фактите говорят и боговете мълчат. При нас някои от хотелиерите са доволни, а други не. Някои от хотелиерите са пълни с туристи, други празни. Статистиката обобщава ситуацията. Източните пазари - Русия и Украйна, почти ги загубихме и заради това резултатите според мен са нормални. Надявам се през юли и август да наваксаме загубите", каза Рагин.

 

Той отбеляза, че се работи в насока компенсиране на липсата на руски и украински туристи. Той се позова на разговори със свои колеги и обясни, че роден курорт има успех на немския пазар, Румъния също стои добре по отношение на туристите, които идват у нас. Върнахме си пазарите на Полша, Чехия и Скандинавските страни, обясни Благой Рагин.
 

Той подчерта, че най-яркият проблем е руският пазар, където остава единствено надеждата, че ситуацията ще се подобри.

 

Коментари

Новини Варна