IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
16:24 | 29 юли 2015
Обновен: 19:10 | 18 септември 2024

Братушките въртят квартирен туризъм у нас

Сделките се сключвали във форуми в социалните мрежи в Русия

По материала работи: Златина Добрева
Братушките въртят квартирен туризъм у нас

Квартирен туризъм, който не носи приходи на туроператорите, хотелите и хазната, въртят на високи обороти хилядите руснаци, закупили жилища в т.нар. апартхотели, жалва се председателят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Павлин Косев. Въпреки съобщенията за отлив на руски туристи това лято, имотите, собственост на руснаци, са пълни с гости, които идват с ключ и обясняват на охраната на комплексите, че са роднини на собствениците. След седмица-две ваканция си отиват и пристигат други родственици, коментира още Косев.

 

Според него сделките между собственици на жилища и потенциални гости се сключвали във форуми в социалните мрежи в Русия, а парите за ваканция се плащали там на ръка срещу ключ за съответната квартира. "Така обеднялата средна класа в Русия отново идва да летува на българското море - при добри условия, но по-евтино. А стопаните на имоти прибират прилични суми, без да плащат налози", коментира Косев.

Коментари

Новини Варна