IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:37 | 24 юли 2015
Обновен: 21:16 | 9 септември 2024

Санирането набира ход

Затварят част от магистрала “Хемус” от 1 септември

По материала работи: Златина Добрева
Санирането набира ход

“Програмата за саниране върви с добри темпове, защото в страната има 1150 сгради, които вече имат договори, и по които се извършват дейности - коментира регионалният министър Лиляна Павлова. - На територията на областта 51 сгради имат договори, а във Варна те са 25. Не мога да кажа, че тук е много добре или зле. Срещат се проблеми, но не са неразрешими. Има промяна на правилата, вече не се иска 100% съгласие на собствениците. Смятам, че процедурата ще тръгне по-лесно, когато хората видят, че нещата се получават.”

 

Лиляна Павлова съобщи, че на 1 септември започват ремонтите на магистрала "Хемус" в участъка Шумен – Варна. Допълнително ще се решава в коя посока предстои да се спира движението и по какъв график.


Процедурата за отсечката на магистрала "Хемус" от Ябланица до разклона Плевен – Ловеч след всички обжалвания трябва да приключи в края на годината и да бъдат избрани изпълнители.

Лиляна Павлова уточни, че става въпрос за 2 лота по 30 км. По думите й до края на август фирмите трябва да представят офертите си за този участък, има списък фирмите и те са поканени да представят офертите си.


Паралелно с това се довършва проектирането на другите 2 участъка – от разклона Плевен – Ловеч до Велико Търново и от Велико Търново до пътния възел на Белокопитово. Тя изрази надежда, че до края на годината ще завърши проектирането и екологичната оценка.

 

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна