IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:03 | 24 юли 2015
Обновен: 05:19 | 24 август 2024

Строежите на къмпинг “Юг” обявени за незаконни

В е ход геодезическо заснемане на всички плажове

По материала работи: Златина Добрева
Строежите на къмпинг “Юг” обявени за незаконни

“И четирите разрешения за строеж на къмпинг “Юг” са отменени като незаконни”, каза във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


Варненката посочи, че министерството е установило незаконното строителство на къмпинга. Издадените от главния архитект на община Царево разрешения са влезли в сила, защото не са били обжалвани. Ведомството обаче е сезирало прокуратурата, която е приела аргументите и със заповед на ДНСК и 4-те разрешения за строеж са обявени за незаконни.

 

“Разбира се, има процедура по обжалване, но ако не бъдат премахнати доброволно, тяхното събаряне ще бъде изискано принудително”, допълни министър Павлова.

 

Тя каза още, че е в ход геодезическо заснемане на всички плажове, което продължава и в момента. Очаква се през първата седмица на август това да приключи и ще бъдат оповестени точни данни за всеки един от плажовете в страната. Ако се установи, че има застрояване, процедурата предвижда протоколи да бъдат връчени на наемателя или концесионера, който е длъжен в определен срок да реагира и премахне обектите.

 

“При втора глоба и постановление ще има възможност след края на сезона да се пристъпи към процедура за прекратяване на концесията или наема”, допълни министър Лиляна Павлова.

 

По думите й, Министерството на туризма трябва да предприеме законодателна инициатива, която да мине през процедура по съгласуване за преминаването на плажовете към това ведомство.


Борис Проданов

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна