IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:29 | 23 юли 2015
Обновен: 05:19 | 24 август 2024

Kурортите ни основни руски летни дестинации

Според руските туроператори спадът на доходите на руснаците се е отразил и върху стойността на туровете

По материала работи: Златина Добрева
Kурортите ни основни руски летни дестинации

Търсенето на България като туристическа дестинация сред руските туристи се увеличава, съобщават от Асоциацията на туроператорите на Русия. България вече е сред първите пет най-търсени дестинации за настоящия летен сезон.

Руските туроператори обясняват спада през юни с факта, че руските туристи предпочитат слънчево време и затоплена морска вода, а през юни времето в българските курорти е твърде неустойчиво. Друга причина за разликата в записванията е и фактът, че масовите отпуски в Русия са през юли и август, като търсенето в този период традиционно се увеличава.

В същото време данните на Асоциацията на туроператорите на Русия свидетелстват, че търсенето на българската дестинация е паднало с 20% в сравнението с миналогодишния показател.

Според руските туроператори спадът на доходите на руснаците се е отразил и върху стойността на туровете.
Средната стойност на тура е по-ниска от миналата година. Българските хотелиери вече отменят специалните предложения за август заради запълването на курортите и хотелите. Най-търсените предложения за България започват от 350 евро на човек за 7-дневна почивка в тризвезден хотел. Хотел с повече звезди иска по 550 евро за същия период на пребиваване.

Коментари

Новини Варна