Варна 16°
fallback
Икономика
16:25 | 22 юли 2015
Обновен: 00:41 | 20 септември 2024

Засякоха 33-ма да работят на черно

93 проверки в строителни предприятия са извършени от май до юли, съобщиха от Инспекцията по труда във Варна

По материала работи: Златина Добрева

93 проверки в строителни предприятия са извършени в периода от 1 май до 30 юни, съобщиха от Инспекцията по труда във Варна. Досега са съставени общо 70 акта за установени административни нарушения, като преобладават актовете на строители, които са 60 на брой. Засечени са 33 случая на наемане на хора без трудови договори или с нерегистрирани в НАП уведомления, съобщи шефът на ИТ – Варна, Иван Иванов, цитиран от радио „Фокус“.

 

 Установени са 279 нарушения на нормите за здравословен и безопасен труд и 144 нарушения по трудовите правоотношения. От строителни обекти има отстранени шестима работници, които не са били запознати с правилата за безопасна работа. Успоредно с проверките при сезонните туристически обекти инспекторите продължават и контролната дейност и в строителния сектор.

 

8 работни участъка на различни строителни площадки са спрени временно от експлоатация. Контролните акции ще продължат до края на август.

В обхвата им са включени обекти както в населените места, така и в курортите по Черноморското крайбрежие. Проверяват се обекти, на които се извършват строително-монтажни дейности, включително и тези, които са „замразени” предвид забраната за строителство през активния летен сезон.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback