IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
14:40 | 12 декември 2022
Обновен: 14:17 | 15 септември 2024

Хартиеното билетче за градския транспорт във Варна става 2 лв.

Пътуването с карти остава на цената на 1 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Хартиеното билетче за градския транспорт във Варна става 2 лв.

Хартиеният билет за градския транспорт във Варна поскъпва, очаква се да стане 2 лева. Повишението на цената ще влезе в сила след гласуване на Общинския съвет. Това каза кметът на Варна Иван Портних, цитиран от радио Варна.

По думите му билетчето вече е отживелица, а по-високата цена ще е добър стимул варненци да се възползват от възможностите за по-изгодно пътуване с различните видове карти. Той подчерта, че с тях цената на пътуването остава 1 лев.

От 10 закупени пътувания на цената на 1 лв. в картата гражданинът получава и 1 лв. бонус, заяви кметът. Той припомни, че всички пенсионери, ученици, хора в неравностойно положение и студенти ползват преференциални цени на картите за пътуване.

Ползването на хартиения билет трябва постепенно да отпадне и да остане опция само за случайни пътувания, категоричен бе кметът.

По думите му въпреки драстичното увеличение на цените на горивата, на електричеството и на заплатите на работещите в градския транспорт, загубите се покриват от бюджета на общината и цената на пътуването остава непроменена.

Коментари

Новини Варна