IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:54 | 17 май 2015
Обновен: 17:44 | 9 септември 2024

Експерти: Дойде време да купувате долари

Потенциално, щатската валута ще осъществи най-силен напредък срещу еврото

По материала работи: Деян Михайлов
Експерти: Дойде време да купувате долари

Форекс стратези на Goldman Sachs коментират, че е настъпил подходящият момент за откриване на тактически дълги позиции по долара, предвид очакванията за силен априлски отчет за заетостта в САЩ. Отделно, биковете се надяват и разочароващите данни за март да бъдат ревизирани в посока нагоре, пише форекнюз.

Потенциално, щатската валута ще осъществи най-силен напредък срещу еврото, йената и канадския долар, смята Робин Брукс от Goldman Sachs. Експертът добавя, че през лятото безработицата в САЩ може да падне до 5.1%, приближавайки се максимално до целевите нива, определени от Федералния резерв.

Един силен доклад за пазара на труда би се явил като стимул за нов ръст на долара, като от Goldman запазват 12-месечната си прогноза за двойката EUR/USD на 0.9500. Ако днешните данни за заетостта се окажат окуражаващи, най-сериозен ефект ще се наблюдава при USD/JPY. Що се отнася до USD/CAD, от Goldman Sachs препоръчват на инвеститорите да се въздържат от дълги позиции, защото канадската статистика за заетостта излиза паралелно с щатската, и движенията при двойката може да се окажат крайно волатилни.

Коментари

Новини Варна