IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
10:02 | 6 май 2015
Обновен: 11:19 | 10 септември 2024

Кристалина Георгиева: Трябват гаранции, за да няма КТБ-2

Еврокомисарят препоръча и бързо премахване на административните пречки пред бизнеса

По материала работи: Златина Добрева
Кристалина Георгиева: Трябват гаранции, за да няма КТБ-2

България трябва да извърши отдавна отлаганите ключови реформи и да подобри инвестиционната среда. Нужни са и гаранции, че случаят с КТБ няма да се повтори.
Това заяви пред БНР еврокомисарят Кристалина Георгиева по повод пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия, която е по-оптимистична за страната ни, но залага продължаващ спад на инвестициите.

Георгиева препоръча и бързо премахване на административните пречки пред бизнеса.

”Това, че имаме ниски данъци е добре, но очевидно не е достатъчно, защото се оказва, че на бизнеса му излизат през носа тези пречки, които се създават излишно по административен път”, допълни еврокомисарят.

Tя посочи, че са нужни гаранции, че случаят с КТБ няма да се повтори.
Сътресенията във финансовия сектор у нас са посочени от Европейската комисия като негативен фактор за ръста на икономиката ни.

”Ясно е, че не е лесно да се приключи тази тема. Не само това, което се случи с КТБ, а това, което продължава да тресе общественото мнение. Трябва да се затвори тази страница решително, но и да се създаде по-голяма увереност, че този случай няма да се повтори”, каза Георгиева, цитирана от dir.bg.

Коментари

Новини Варна