IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
13:28 | 16 април 2015
Обновен: 23:46 | 31 август 2024

Експерт: Фалшивите обяви за имоти свалят имиджа на брокерите

Законопроект предвижда брокерите да се регистрират в достъпен за потребителите регистър

По материала работи: Златина Добрева
Експерт: Фалшивите обяви за имоти свалят имиджа на брокерите

Фалшивите обяви за недвижими имоти дразнят хората и по този начин страда имиджът на фирмите за недвижимости и брокерите. Това каза пред вестник „Черно море“ зам.-председателят на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев.
Още преди години подготвихме законопроект, който да регламентира дейностите в областта на недвижимостите, добави експертът. Оставката на първото правителство на Бойко Борисов обаче осуетила внасянето на проекта в пленарна зала.
Ганев разкри, че след месец организацията, на която е зам.-председател, ще проведе свое събрание. Там вероятно ще разглеждаме проекта и евентуалното му внасяне в Народното събрание.
Нашият закон е либерален. Всеки, който иска, ще може да упражнява тази професия, но е важно да е подготвен и да има определено ниво на знания, каза още Ганев.
Той добави, че ако е нужно, даденият кандидат ще премине през определено ниво на обучение, за да придобие компетенции.
Ако законът бъде приет, брокерите ще трябва да се регистрират в достъпен за потребителите регистър, обясни Добромир Ганев.
Проверка на вестник „Черно море“ показа, че бизнесът с недвижими имоти е регулиран в много от държавите на ЕС.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна