IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
17:00 | 30 декември 2020
Обновен: 22:05 | 5 юли 2024

Разрешиха заменка на терен на ул. "Македония" във Варна за голям апартамент

И двата имота се намират в район „Одесос“

По материала работи: Ставри Таргов
Разрешиха заменка на терен на ул. "Македония" във Варна за голям апартамент

С правителствено решение се дава съгласие за замяна на недвижим имот на „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД, гр. Варна с друг - собственост на „Казаков инвест“ ЕООД. И двата имота се намират в район „Одесос“ в гр. Варна.

Имотът на ВиК дружеството представлява незастроен терен на ул. „Македония“ № 12 с площ 201 кв. м, който не се използва ефективно. Той ще бъде заменен за апартамент с площ 143,19 кв. м, разположен на шестия етаж в сграда на ул. „Рали Мавридов“ № 30.

ВиК Варна е търговско дружество от системата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с 51 % държавно участие в капитала и 49 % общинско участие, представлявано от общините на територията на област Варна. Съгласно разпоредбите на Закона за приватизация и следприватизационен контрол за разпореждане с недвижими имоти на дружеството е необходимо решение на Министерския съвет по предложение на органа, упражняващ правата на собственост в капитала.

За вземане на решение за замяна на имотите ще бъде проведено общо събрание на съдружниците на „ВиК - Варна” ООД, а замяната ще бъде на база определени от независим оценител пазарни цени.

Коментари

Новини Варна