IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
18:17 | 13 април 2015
Обновен: 04:08 | 7 септември 2024

Във Варна военните продават занимални, клубове, магазин и цяло поделение

Министерството на отбраната вади на тезгяха още Янчова поляна и складовата зона край Провадия

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна военните продават занимални, клубове, магазин и цяло поделение

Занимални, клубове, магазин, цели казарми и поделения продават военните във Варна. Това става ясно от списъка на имотите със статут на частна и публична държавна собственост, с отпаднала необходимост за военни цели, предвидени за продажба през 2015 г. В него са включени над 30 имота във Варненска област с обща площ над 770 дка. Сред тях са казармите в местност Планова от 54 дка и 12 сгради, 2 занимални в “Аспарухово”, една забавачка и клуб в “Младост”. Продават се още четири автодрума с обща площ около 273 дка в местностите Кара тепе, Ян тарла и Янчова поляна.

Голяма част от имотите са на пазара още от миналата година, но купувачи за тях така и не се намериха. Сега военното ведомство отново е изкарало на тезгяха поделението във “Владиславово” с площ от 174 дка заедно с 28 постройки, както и полигона край Игнатиево заедно с 6 сгради. Търсят се купувачи още на три складови района в местността Араб табия край „Галата”, един в местността Акчелар, както и за антенно поле в Малка чайка.
Продават се още складови райони в Тихина с обща площ от около 11 дка и 5 сгради.
Все още се търси купувач и за военно-почивния дом в местността Манастирски рид. Имотът на бившия учебен лагер е с площ от близо 11 дка, като върху него има изградени 11 сгради със застроена площ от около 2000 кв. м. Те обаче се намират в изключително лошо състояние.
Продават се други 9 складови района в местността Разсадника в община Провадия. Те са с обща площ близо 125 дка и включват 82 сгради.

Черно море

Коментари

Новини Варна