IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
08:58 | 10 април 2015
Обновен: 10:29 | 31 август 2024

Румънци пълнят хотелите ни за Великден

Пакет с три нощувки тръгва от 82 евро на човек

По материала работи: Златина Добрева
Снимка архив

България остава и тази година заедно с Турция най-предпочитана дестинация за румънците, решили да посрещнат Великден в чужбина. Това каза Даниела Думитрика, директор маркетинг в туристическа агенция в Румъния.

Пакет с три нощувки в България тръгва от цена 82 евро на човек в четиризвезден хотел с "ол инклузив".
България се конкурира с Турция за румънските туристи, които ще прекарат Великденските празници на морето, а офертите за почивка със седем нощувки в Турция за Великден започват от 245 евро на човек с "ол инклузив", като в цената е включен и самолетният билет, обясни Думитрика пред БТА.

 

Слънчев бряг е в очакване на туристи за Великден, като първите полети за този сезон ще бъдат от Македония, Румъния и Сърбия. Резервираните почивки са между 3 и 6 дни.

Румънските туристи ще са над 6500 души за периода на Великденските празници, привлечени от по-ниските цени и по-доброто качество на услугите в сравнение с румънското Черноморие, отбелязват румънски туроператори.
Вестник "Гъндул" пише, че тези, които предпочетат да отидат в Златни пясъци за Великден, ще платят по 37 евро на човек на нощ с включена услуга "ултра он инклузив".

 

Хотелите във варненските комплекси са изцяло ангажирани за Великден. Гостите, които искат да прекарат празниците във Варна, са предимно румънци, коментира и шефът на общинската дирекция по туризъм Соня Георгиева пред Дарик радио.
Тя призна, че като цяло има спад на записванията на руски туристи и оттам идват притесненията на туристическия бранш доколко ще бъде успешен сезонът. Туроператорите, които работят с немския пазар обаче, отчитат ръст от 4 процента на ранни записвания в сравнение с миналата година.
От 2014-а има ръст на полски туристи, отбеляза още Георгиева.
От думите й стана ясно, че ремонтите в града няма да окажат влияние и да отблъснат гостите, а очакванията са те да приключат преди активния сезон.

Коментари

Новини Варна