IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
14:54 | 3 април 2015
Обновен: 10:45 | 2 септември 2024

БНБ не съдейства на временната комисия за КТБ

Искров и екипа му давали минимално количество информация, твърди Борис Ячев от ПФ

По материала работи: Златина Добрева
БНБ не съдейства на временната комисия за КТБ

Временната комисия за КТБ не среща подкрепа от представителите на БНБ. Това заяви пред "България Он Ер" Борис Ячев, член на Временната комисия за КТБ и депутат от Патриотичния фронт. По думите му по време на заседанията на комисията Иван Искров и екипът му дават минимално количество информация с оправдания за банкова тайна, липса на информация или данни, свързани с прокурорско разследване. Те присъстват, за да защитят собствената си позиция и да докажат невинността си, допълни депутатът.
Имало е сигнали за деструктивните действия в КТБ и Временната комисия тепърва ще разследва сигналите за това на кого са докладвани и защо не са предприети мерки, изтъкна депутатът от ПФ. Комисията е разширила обхвата на проверката до 2009 г., увеличила е времето си на действие и броя на лицата, от които ще се търси информация. Има индикации, че проверките може да обхванат периода до 2001 г. и три месеца са прекалено малко време, разясни Ячев. Той допълни, че има предложение да бъде изслушан бившият премиер Пламен Орешарски, както и бившият финансов министър Петър Чобанов и бившият председател на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Коментари

Новини Варна