IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
10:28 | 26 март 2015
Обновен: 06:36 | 5 септември 2024

Искат 4 месеца забрана за строителство в курортите

Досега месеците бяха 3

По материала работи: Златина Добрева
Искат 4 месеца забрана за строителство в курортите

Забраната за строителство в курортите да бъде за 4 месеца, а не за 3, както се практикуваше досега. Това поискаха от община Варна представители на туристическия бранш по време на Обществения съвет по туризъм.
Скоро предстои да се издаде забраната за спиране на строителните дейности през летния сезон, съобщи по-рано директорът на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ към общината Николай Няголов. Според него най-вероятно забраната отново ще бъде за 3 месеца.
За Великден трябва да се поразчистят отпадъците и строителните материали около хотелите и обектите в курортните комплекси, поискаха още представителите на туристическия бранш.
Припомняме, че за най-светлия християнски празник, традиционно по Северното Черноморие се очакват хиляди туристи от Румъния. Те ще пристигнат с личните си автомобили.
На Обществения съвет по туризъм представителите на администрацията запознаха туристическия бранш с рекламните материали, с които Варна ще участва на всички вътрешни и международни изложения.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна