IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
13:16 | 8 януари 2014
Обновен: 17:01 | 7 септември 2024

Вложиха 160 000 лв. в ремонт на възлова електростанция

Вложиха 160 000 лв. в ремонт на възлова електростанция

По материала работи: Златина Добрева
Пуснаха тока в "Аспарухово"

Реконструкция и пълна рехабилитация на съоръженията на възлова станция „Стадиона“ във Варна са извършили от Енерго - Про Мрежи през миналия месец, съобщават от дружеството. Ремонтът е бил на стойност 160 000 лв. и е включил подмяната на шинна система, разединители, контролни кабели, както и монтаж на цифрови релейни защити. Едновременно с реконструкцията се извърши и частичен строителен ремонт на сградата.
Възловата станция захранва с електричество близо 4600 домакинства в северната част на града и обхваща местностите „Свети Никола“, „Добрева чешма“, „Акчелар“, част от „Горна Трака“, както и селата Долище и Куманово.
По време на реконструкцията е била създадена организация за електрозахранване на района по резервни схеми, в резултат на което не е имало трайно изключване на електричеството, уточняват от дружеството.
Според Енерго-Про реконструкцията на станция „Стадиона” не само ще подобри захранването на вилните зони в северната част на града и близките села, но ще има и важна опорна и разпределителна функция в района. Проектът има стратегическо значение за развитието на мрежата в града. Чрез него ще се постигне по-сигурно захранване на подстанция „Траката“ и ще се подготви изграждането на бъдеща връзка с подстанция „Изток” във Варна, коментират още от дружеството.

Коментари

Новини Варна