IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
13:35 | 8 януари 2014
Обновен: 18:38 | 7 септември 2024

Топ чиновници пропуснали половинките си в декларациите пред Сметната палата

Топ чиновници пропуснали половинките си в декларациите пред Сметната палата

По материала работи: Златина Добрева
Топ чиновници пропуснали половинките си в декларациите пред Сметната палата

Шестима висши варненски чиновници и магистрати са допуснали несъответствия в декларациите си пред Сметната палата. Това съобщиха от пресцентъра на одитната институция.
Кметът на Девня Атанас Кузев е „забравил" да впише в имуществената си декларация задължение на половинката му към юридическо лице в размер на 10 000 лв. Зам.-кметът на „Аспарухово" Радослав Коев е пропуснал да декларира вземане на съпругата си към юридическо лице в размер на 150 500 лв. Зам.-кметът на „Приморски" Пламен Боев също „забравил" за половинката си при попълване на декларацията. Той не е декларирал придобиване на дялове на съпругата си в две новоучредени варненски дружества.
Бившият заместник-кмет и временно изпълняващ длъжността кмет на Варна Димитър Николов пропуснал да впише притежаван от съпругата му лек автомобил.
С пропуски в декларацията си пред Сметната палата е и зам.-кметът д-р Лидия Маринова. Тя не е посочила придобити от съпруга й дялове в новорегистрирано във Варна дружество.
Пропуски в декларираното е открито и при съдия Мариана Христова от Окръжен съд - Варна. Тя също не е декларирала данни за мъжа си. Съпругът на Христова придобил чрез покупка нови 14,359 дка в землището на Шабла, 8 дка в с.Горичане, община Шабла и 3 ниви с обща площ 12 дка в с.Бабук, община Силистра. Съпругът придобил чрез постановление за възлагане и 2 ниви с обща площ 9 дка в землището на Шабла, които съдия Христова забравила да опише.
В списъка, изнесен от Сметната палата, фигурират имената на общо 152 лица, заемащи висши държавни и други длъжности.

Коментари

Новини Варна