IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:01 | 2 април 2014
Обновен: 12:05 | 8 септември 2024

Община Ветрино стартира изпълнението на проект

Община Ветрино стартира изпълнението на проект

По материала работи: Златина Добрева
Община Ветрино стартира изпълнението на проект

„Разработване и въвеждане на механизми за контрол в община Ветрино”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №13-13-62/07.11.2013 г. по Оперативна програма „Административен капацитет”

 

Община Ветрино стартира изпълнението на проект „Разработване и въвеждане на механизми за контрол в община Ветрино”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд по Договор №13-13-62/07.11.2013г., по Приоритетна ос I „Добро управление”, Подприоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”, Бюджетна линия BG051PO002/13/1.3-07.
Проектът е на обща стойност 67 470.95 лв. и ще бъде с период на изпълнение девет месеца. При реализирането на проекта ще бъдат осъществени дейности за изпълнение на общата цел на проекта: „Създаване на условия за прозрачно формиране, ефективно изпълнение и ефикасен мониторинг на общински политики, съобразени с интересите на местната общност и синхронизирането им с политиките от по-високо ниво.
Крайният ефект от изпълнението на настоящия проект ще бъде солидна подготовка на администрацията на община Ветрино за качествено разработване и изпълнение на стратегически документи, които са съобразени с интересите на местните общности.
Реализацията на проекта ще доведе до постигането на синхрон между разработваните на местно ниво документи, потребностите на местното население и националните и регионални приоритети.

Коментари

Новини Варна