IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:41 | 2 април 2014
Обновен: 02:20 | 9 септември 2024

Търсят наемател за ресторанта в общината

Търсят наемател за ресторанта в общината

По материала работи: Златина Добрева
Търсят наемател за ресторанта в общината

Община Варна ще отдаде под наем ведомствения ресторант, съобщи кметът Иван Портних. Причината е огромните загуби, които реализира заведението. Само за година издръжката на ресторанта е струвала на варненския данъкоплатец сумата от половин милион лева, отчете градоначалникът. Тази практика на дотиране на ниските цени в заведенията ще бъде прекратена, категоричен бе кметът. Той възнамерява на първо време да превърне ресторанта в столова, като се въведе бюфетна система на сервиране. В най-скоро време ще бъде организиран и конкурс за отдаване на заведението под наем. Бъдещият стопанин на обекта ще трябва да запази социалната му функция, за да продължат служителите на местната администрация да се хранят, без да е необходимо да напускат сградата, информира още градоначалникът.
Кафенето на последния етаж в сградата на община Варна също ще бъде затворено, сподели още Портних. Причината отново е икономическа, посочи той. Идеята на местната администрация е да превърне помещението в зала за конференции и беседи.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна