IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
12:50 | 17 април 2014
Обновен: 16:30 | 8 септември 2024

Очакват ръст на молдовските туристи

Очакват ръст на молдовските туристи

По материала работи: Златина Добрева
Очакват ръст на молдовските туристи

Тази година се очаква сериозен ръст на туристите от Молдова. Традиционно те предпочитат да почиват във Варна и по Северното Черноморие. Това стана ясно по време на днешната среща между външния министър Кристиян Вигенин, областния управител на Варна Иван Великов и представителите на туристическия бранш от града.
Динамика се наблюдава и при беларуските граждани. Миналата година са издадени 103 000 визи, а ако проблемът с транспорта между двете държави се разреши, може да се очаква увеличение на почиващите с до 50%.
Именно транспортът бе един от ключовите проблеми, поставени пред министър Вигенин от представителите на туристическия бранш.
Те изтъкнаха необходимостта от увеличаване на нискотарифните полети и нуждата от създаване на фериботна връзка Севастопол – Варна. Туроператори коментираха и нуждата от облекчаване на процедурата по издаване на визи за турските туристи.

Коментари

Новини Варна