IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
13:54 | 22 април 2014
Обновен: 14:58 | 8 септември 2024

Общината на лов за незаконни реклами и кабели във Варна

Общината на лов за незаконни реклами и кабели във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Общината на лов за незаконни реклами и кабели във Варна

Започва премахването на незаконните реклами, афиши и кабели във Варна. Това обяви кметът на морския град Иван Портних. В предстоящите дни районните администрации и дирекция „Обществен ред и контрол“ ще имат за задача да извършват масирани проверки по отношение на незаконните реклами във Варна. Нарушителите ще бъдат издирени, а списъкът с имената им ще бъде публично оповестен на сайта на общината, добави кметът. Той се закани да спре безразборното лепене на афиши и плакати в града.
Портних съобщи още, че е обявил обществена поръчка за осигуряването на нови 30 афишарника, които ще бъдат предоставени на културните институти в града. От общината ще извършат и ремонт на съществуващите.
В града стартира кампанията по боядисване на стълбовете с боя, която не позволява лепенето на обяви. В цялата централна част паметниците и подлезите ще се тестват с химикали, които да не позволяват рисуване върху тях, каза още кметът.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна