IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
07:25 | 9 май 2014
Обновен: 14:53 | 7 октомври 2024

Експерт: Непрофесионално е хотелиери да вземат пари за паркинг

Експерт: Непрофесионално е хотелиери да вземат пари за паркинг

По материала работи: Златина Добрева
Експерт: Непрофесионално е хотелиери да вземат пари за паркинг

Не е професионално хотелиери да вземат от гостите си пари за ползване на паркинг. Това каза пред „Черно море“ експертът по туризъм и дългогодишен преподавател проф. Марин Нешков.
Той бе помолен да коментира сигнал на наша читателка, която се оплака, че на паркинги по хотели им искат 15 лева такса на ден. Нормално ли е това? В близост до нашия хотел има общински паркинг, който е безплатен, а нас ни карат да плащаме. Не мога да разбера логиката, каза пред „Черно море“ Марина Георгиева, на 38 години, от Добрич. Тя твърди, че като гост на хотела би трябвало да ползва безплатно паркинг. Има изискване за жилищните сгради, когато се строят, да предвиждат и паркоместа, хотелите, предполагам, също минават по тази алинея, защо да си плащаме, попита Марина Георгиева.
Според мен е много по-добър вариант, ако хотелиерите изобщо искат да вземат такса за паркинга, то цената да е калкулирана в тази за почивката на госта, препоръча Марин Нешков. Такъв вариант според него е неплатената допълнителна услуга. Ако паркингът на хотела се отдава за ползване на външни лица, то тогава е коректно да се плаща, каза проф. Нешков.
Вместо да се освобождават места по курортите, ние наблюдаваме застрояване. Това допълнително усилва  проблема с паркирането, разкри експертът.
Припомняме, че и друг път хора от туристическия бранш са се оплаквали пред „Черно море“ от липсата на паркоместа в курортните комплекси. Проблемът лъсва при посещенията на румънците покрай Великден. Гостите от северната ни съседка идват с автомобилите си и често няма къде да ги паркират. Те често ползват зелените площи, което им гарантира глоба от органите на реда.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна