IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
10:36 | 31 януари 2015
Обновен: 00:22 | 14 октомври 2024

ДКЕВР установила нарушения на "Енерго-Про"

Графикът за отчитане на електромерите през декември не съвпада с реално извършения

По материала работи: Златина Добрева
ДКЕВР установила нарушения на "Енерго-Про"

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е установила, че обявеният от дружеството Енерго-Про график за отчитане на електромерите през декември не съвпада с реално извършения и клиентите не са били уведомени, за това на дружеството ще бъде връчен констативен протокол. Това се посочва в съобщение, качено на сайта на ДКЕВР.
Комисията е извършила проверка за отчитането и фактурирането на количествата електрическа енергия, съгласно действащата нормативна уредба.
Бяха констатирани несъответствия между утвърдените от ДКЕВР Общи условия и тяхното прилагане от страна на лицензираните дружества "Енерго-Про Мрежи" АД и "Енерго-Про Продажби" АД, посочва регулаторът.
Обявеният график за отчет на електроенергия в издадените за декември 2014 г. фактури не съвпада с реално извършения от дружеството междинен отчет.
Клиентите не са били своевременно информирани за промяната на графика, съгласно чл. 23, ал. 1 от Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на "Енерго-Про Мрежи", е констатирала ДКЕВР.

Коментари

Новини Варна