IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
09:08 | 26 ноември 2014
Обновен: 21:12 | 17 септември 2024

“Бакшишите” се вдигат на протест

Искат по-ниски глоби и по-високи цени на пробег

По материала работи: Златина Добрева
“Бакшишите” се вдигат на протест

Варненските таксиметрови шофьори излизаме на протест. Това заяви   Димчо Иванов от таксиметровия синдикат "Авто`94” пред  Фокус. Той посочи, че протестът ще бъде под формата на шествие на таксиметрови коли, което ще премине през по-голямата чест от града. Димчо Иванов обясни, че основната причина за протеста е ниската минимална цена на километър пробег, която община Варна е приела, докато неговата лична калкулация излизала около 1,40 лв. на километър.
"Това е моя лична методология за изчисление, която съм депозирал в Общинския съвет. Под тази цена ние ще работим на загуба, а те искат да ни наложат някакви цени отпреди 10 г. - 70 - 80 стотинки на километър. Сега всичките централи отново ще започнат изкуствено да свалят цените и ще се върнем отново на старото положение. Другата причина, заради която ще протестираме, са многото дупки по варненските улици. Те ни изпотрошиха колите, а на всичкото отгоре, когато се правят ремонти, улиците стоят нарязани по няколко дни и това допълнително затруднява нашата работа", посочи още Димчо Иванов.
"Във Варна има много таксиметрови стоянки, на които обаче спират различни коли. “Паяците” обаче не ги вдигат и имаме съмнение, че това е по разпореждане на кмета на Варна", посочи Иванов и допълни, че варненските таксиметрови шофьори са недоволни и от високите глоби, които им се налагат от "Автомобилна администрация".
"Ако любител шофьор си забрави вкъщи някакъв документ, глобата е 20 лв. Ако таксиметров шофьор си забрави документ, глобата е 1500 лв. Ние не печелим толкова, за да плащаме подобни високи глоби", категоричен беше Димчо Иванов.
Той посочи, че протестното шествие ще се състои само, ако в него участват най-малко 200 варненски таксиметрови шофьори.

Коментари

Новини Варна