IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
11:40 | 18 ноември 2014
Обновен: 11:53 | 14 септември 2024

Премиерът обеща на пенсионерите по 40 лв. за Коледа

Добавката ще е само към пенсиите до 286 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът обеща на пенсионерите по 40 лв. за  Коледа

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии.
„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери“, уточни Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.
Премиерът каза, че е възложил на Горанов да се огледа какво може да бъде съкратено от инфраструктурни проекти, администрация, „за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават.“
„Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари, да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат "А Коледата как да я посрещнем", коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.
Премиерът каза, че ще съобщи на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, за да бъде подготвено постановление, което в сряда да гласува Министерският съвет.
Така възрастните хора с пенсии до 286 лв. ще получат по 40 лв. допълнително с пенсиите си за декември.
За добавката настоя социалното министерство в лицето на Калфин, припомня dnes.bg, когото преди дни Горанов отряза с думите, че няма пари. Впоследствие обаче социалният министър обясни, че средства за възрастните хора за Коледа все още се търсят.

Коментари

За срам сте ( преди 1 година )
За срам сте... Смешни сте. Какво да си купим с тях? 70 или 40 лв... Подигравате се с пенсионерите...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна