IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
09:16 | 7 ноември 2014
Обновен: 21:23 | 10 септември 2024

Данъчните иззеха 10 000 лева от длъжници във Варна

Акцията е част от кампания, започнала вчера в цялата страна

По материала работи: Златина Добрева
Данъчните иззеха 10 000 лева от длъжници във Варна

10 000 лева оборот от касите на длъжници иззеха служители на Националната агенция за приходите (НАП) във Варна.
Парите са от длъжници към бюджета. Акцията е част от кампания, започнала вчера в цялата страна. Екипите са описали и иззели касовата наличност от 13 обекта за мебели, електрически уреди и осветителни тела, за детски дрехи и играчки, хранителни стоки, принадлежащи на фирми, неиздължили се към НАП.
Мярката е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясниха данъчните. Мярката се прилага регулярно, като само за тази година тя е приложена в над 20 обекта.
Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, като задължава собственика на магазина да преведе средствата до края на следващия работен ден по запорирана от приходната администрация сметка на дружеството. Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта, като например дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори, разкриха от НАП.

Коментари

Новини Варна