Варна 20°
fallback
Икономика
13:43 | 24 ноември 2014
Обновен: 03:59 | 19 септември 2024

Проф. Петър Иванов: Поне 100 депутати имат психични проблеми

Според официалните данни на „Евростат“ близо 60 % от българските граждани са с психични проблеми

По материала работи: Лиляна Трънкова

Поне 100 от депутатите в настоящия парламент имат някакви психични проблеми. Това разкри пред вестник „Черно море“ социалният психолог проф. Петър Иванов.

Според официалните данни на „Евростат“ близо 60 % от българските граждани са с психични проблеми, следователно и в парламента, който е извадка на обществото, работят подобни хора, допълни професора.

Аз смятам, че е задължително да се провеждат психотестове на народните представители. Нивото е достатъчно високо, работата отговорна, категоричен е Петър Иванов.

Социалният психолог бе помолен да коментира и отказа на народните представители от миналата седмица да се подглагат на тестове за употреба на наркотици. Предложението на Патриотичния фронт не мина в пленарна зала, като едва 20 депутати бяха „за“ това депутатите поне веднъж годишно да минават наркотест.

Обществена тайна е, че в сегашния състав на парламента има хора, които не влизат там в адекватно състояние, употребяват наркотици и алкохол, каза Петър Иванов. Според него наркотестът е задължителен, защото е „пагубно хора в неадекватно състояние да управляват страната“.

Петър Иванов твърди, че и без тест има вариант да се разпознае кой е дрогиран. Това става с методите на психодиагностицирането и наблюдаване поведението на дадения човек.

Деян Михайлов

Автор на статията:
Лиляна Трънкова
0 коментара