IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Пътна обстановка
11:00 | 25 август 2024
Обновен: 21:48 | 10 септември 2024

АПИ: Движението по АМ "Хемус" за първи път е без прекъсване това лято

Многото инциденти по пътищата се дължат на високата скорост, а не на състоянието на пътя, смята директорът на агенцията

По материала работи: Слав Велев
АПИ: Движението по АМ "Хемус" за първи път е без прекъсване това лято

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев/Кадър: БНТ

"Тази година УС на АПИ заедно с министър Коритарова решихме да намали всички възможни строителни дейности по магистралите и да облекчим движението на всички туристи", заяви пред БНТ председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев.

Приключил е ремонтът на двата тунела "Правешки ханове" и "Топли дол" и това лято движението по магистрала "Хемус" е без прекъсване. Направена е иновативна организация на движението в участъка Сливен - Стара Загора, която позволява този труден участък на магистрала "Тракия" да бъде ремонтиран.

Според Вълчев многото инциденти по пътищата се случват заради високите скорости. Камерите на ТОЛ системата ще уловят каращи с над 140 км/ч., толкова е ограничението в България, подчерта председателят на АПИ. Това ще се осъществи до края на годината или в началото на следващата.

АПИ мисли да пусне конкурс за решаване проблема с Околовръстното шосе в София, посочи Йордан Вълчев, тъй като срещу сегашния има 1000 оплаквания.

Коментари

Новини Варна