IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Пътна обстановка
14:00 | 24 август 2024
Обновен: 20:48 | 11 септември 2024

Катастрофа затвори пътя за Гърция през "Маказа“

Човек загина при удар между лек автомобил „Лада“ с 86-годишен водач и „Шкода“

По материала работи: Слав Велев
Катастрофа затвори пътя за Гърция през "Маказа“

Катастрофа със загинал човек, затвори пътя за Гърция през граничния пункт "Маказа“. Пътнотранспортно произшествие е станало тази сутрин на главния път в района на село Първица, община Кирково. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

Оттам уточниха, че са се ударили лек автомобил „Лада“ с 86-годишен водач и „Шкода“. Вследствие на удара е загинал водачът на ладата, пътници от другия автомобил са били откарани от екип на Центъра за спешна медицинска помощ за преглед в болницата в Кърджали. Движението се отклонява в двете посоки през село Малка Първица. Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото на произшествието.

По данни на Агенция "Пътна инфраструктура и към момента в района на Първица движението е ограничено в двете посоки.

БТА припомня, че това е поредната катастрофа за тази година на главния път за Гърция през граничния пункт "Маказа". Последната катастрофа със загинал беше в средата на юли, в района на момчилградското село Загорско, отново по пътя I-5 Кърджали – ГКПП "Маказа". Тогава при катастрофа между два чужди автомобила загина човек, а други двама бяха ранени.

Коментари

Новини Варна