IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Пътна обстановка
15:15 | 1 август 2024
Обновен: 22:33 | 7 септември 2024

Пускат светофара на "Горчивата чешма" до 20 август (ВИДЕО)

Общината ще прави мониторинг на трафика, за да не се допускат задръствания в района

По материала работи: Слав Велев
Пускат светофара на "Горчивата чешма" до 20 август (ВИДЕО)

Както беше планирано, временното спиране на светофара на бул. "Княз Борис I" и ул. "Янаки Богданов" ще остане до 20 август. До тогава ще трае свързаната с трафика фаза от ремонта на ул. Арх. Манол Йорданов. Ще използваме това време и за да се натрупат достатъчно данни за движението по булеварда чрез видеонаблюдение, увери кметът Коцев

"Чух аргументите на протестиращите граждани, които искат светофара да остане, за да се осигури безопасен ход и изход от квартала. Чух и аргументите на останалата част от гражданите, които подкрепят премахването на светофара. И двете страни имат легитимни аргументи", заявява градоначалникът.

Тази сутрин между 8:30 и 9:20 той е шофирал в трафика с експерти от Общината с личната си кола и е снимал цялото преминаване в едната и другата посока, за да се поставя на мястото на хората, живеещи в района. "Живущите там казват, че не са били своевременно информирани за спирането на светофара. Знаете, че този подход на администрацията вече се променя, защото аз държа на диалога с гражданите. Дал съм указания при подобни промени в организацията на движението да се пристъпва след широка информираност на хората", допълва Коцев.

И уверява: "Вече работим по намиране на устойчиво решение за облекчаване на трафика в тази пътна отсечка, защото изразът “така е от години” не може да бъде повече оправдание. Наредих на заместник кмета по сигурността да свика още другата семдица комисия по безопасност на движението, за да се намери оптимално решение за трафика към курортите през лятото. Особено във връзка с текущите ремонти в тази част на града. Експертният анализ и заключението на комисията могат да дадат възможно най-разумното решение при спазване на всички закони и правила. Проблемите с трафика не са само в посока курортите и започваме решаването им на базата на статистика, експертиза и видеонаблюдение. За кръстовищата и светофарите тепърва има много да говорим. С диалог всичко се решава".

Неговият заместник Илия Коев уточнява, че до 20 август от Общината ще възложат мониторинг на трафика в този участък с цел подобряване на движението и за да не се допускат задръствания в пиковите часове.

Припомняме,че вече два дни продължават протестите на жителите на района с искане светофарът да бъде възстановен.

Коментари

Новини Варна