IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Пътна обстановка
13:20 | 20 юли 2024
Обновен: 19:12 | 5 септември 2024

Две верижни катастрофи задръстиха пътя към морето

Опашка от тирове и коли на ГКПП "Кулата", същото положение е и на сръбската граница

По материала работи: Слав Велев
Две верижни катастрофи задръстиха пътя към морето

Снимка: Фейсбук

Две верижни катастрофи образуваха километрично задръстване на "Тракия" в посока Бургас, научи NOVA. Няма пострадали. 

Движението при 160 км на скоростния път се осъществявя в аварийната лента, съобщават от АПИ.  Опашката от коли е близо 8 километра в отсечката между Пловдив и Стара Загора. Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила, като щетите по 4 от тях са сериозни. Част от потърпевшите водачи са напуснали след това местопроизшествието, разказаха очевидци. 

Втората верижна катастрофа е била на 155 км на АМ "Тракия". Там са се ударили три автомобила. В два от катастрофиралите автомобили е имало семейства с деца, които са отивали към Черноморието. Две от ударените коли са били с германска регистрация и са пътували към Турция, предаде NOVA

Предполага се, че причина за двата инцидента е неспазване на дистанция и разсеяност от стран ана водачите. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна Полиция".

Близо 4 километра е колоната от автомобили и тирове на ГКПП "Кулата". Времето за преминаване през пункта е близо два часа. Всички гишета работят на ГКПП-то, но потокът от желаещи да влязат в южната ни съседка е голям. 

За хората, тръгнали към Гърция за почивните дни, е важно да знаят, че алтернативният маршрут през Марикостиново и село Кулата е затворен. 

Огромни задръствания и на границата със Сърбия. Седем колони автомобили чакат с часове за влизане в България. Според чакащи на опашките на ГКПП "Калотина" причина са многото гастарбайтери и почиващи, които са тръгнали от Западна Европа, но и проблемите с гишетата по сръбската граница. 

Коментари

Новини Варна