IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 32°
Пътна обстановка
10:30 | 3 юли 2024
Обновен: 17:51 | 5 юли 2024

КАТ погва мотористите

Какви са най-честите причини за инцидентите с двуколесни на пътя

По материала работи: Слав Велев
КАТ погва мотористите

Снимката е илюстративна: АРХИВ

КАТ провежда спецакция с фокус опазване на водачите на двуколесни МПС на пътя. Причината е ръстът на пътнотранспортните произшествия от началото на годината. От 1 януари 2024 г. до момента загиналите са 19, а ранените - 274. 

Акцията ще продължи до 14 юли. 

Според Мария Ботева от КАТ от 29 юни тече спецоперация на територията на цялата страна на идентифицираните рискови участъци. Акцентът е опазване на живота на участниците на пътя. 

Андриан Йосифов е дългогодишен моторист. Той споделя, че 80% от катастрофите с мотористи са причинени от отнето предимство или смяна на платна без навременно подаден светлинен сигнал. "Акцията на КАТ представлява борба срещу джигитите на пътя. Апелираме да се карат повече мотори, защото замърсяват по-малко. Колите трябва да пускат мигачи и да поглеждат навременно в огледалата, отнемане на предимство може да е пагубно за мотоциклетиста. Хората между 18 и 30 години карат по-безразсъдно, но може и мотоциклетист на 50 г. да пострада, ако има рискова манева на автомобил", заяви той, цитиран от NOVA.

Коментари

Новини Варна