IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Пътна обстановка
11:00 | 5 април 2023
Обновен: 16:11 | 30 юни 2024

Пътни експери започват проверки на проверките на Шишков

АПИ отказва да публикува тримесечните си отчети за 2022 година, твърдят от "Института за пътна безопасност"

По материала работи: Слав Велев
Пътни експери започват проверки на проверките на Шишков

Министър Шишков по време на проверката за качеството на асфалта на Северната скоростна тангента в София/Снимка: МРРБ/АРХИВ

"Институтът за пътна безопасност" започва да извършва проверка на проверките на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, съобщават от организацията.

От там добавят, че Агенция „Пътна инфраструктура“ отказва да публикува/предостави тримесечните си отчети за дейността си през 2022 година. Министърът на регионалното развитие и благоустройството също отказва да публикува/предостави проектите и спецификациите относно ремонтите на републиканските пътища, за които през 2022 година са разплатени над 2,5 милиарда лева от бюджета на АПИ. Налице е непрозрачно управление на бюджетни средства, смятат от Институтът за пътна безопасност.

На 06 април 2023 година от 11 часа ще започне проверка на Северната тангента в гр. София с георадар (скенер). От Института отправят покана към всички медии и заинтересовани лица да присъстват на проверката. Началната точка ще бъде на разклона за разтоварище Пет могили-Юг на Северната тангента, с координати 42,7201740, 23,3956930.

Коментари

Новини Варна