IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Енерго
14:20 | 9 септември 2024
Обновен: 16:17 | 16 септември 2024

Енергото инвестира 330 000 лв. в областите Габрово и Велико Търново

Така се подобрява сигурността на електрозахранването на 1500 клиенти по селата в Централна Северна България, коментират от ЕРП Север

По материала работи: Слав Велев
Енергото инвестира 330 000 лв. в областите Габрово и Велико Търново

Кладни дял/Снимка: ЕРП Север

ЕРП Север реализира няколко проекта за реконструкция и рехабилитация на мрежата в областите Габрово и Велико Търново на обща стойност 330 хиляди лева. С инвестициите беше подобрено електрозахранването на близо 1500 клиенти в няколко населени места на оперативната територия на дружеството – габровските села Крушево и Тодоровци, великотърновските Ново село, Кладни дял и част от гр. Горна Оряховица (подменена кабелна линия 20 kV, Люпилня). Новите съоръжения от мрежата включват близо 50 стълба средно и ниско напрежение и 11 хиляди метра усукан изолиран проводник.

В село Тодоровци, област Габрово, рехабилитацията по клон от мрежата ниско напрежение е извършена в силно пресечен терен. Именно теренът създава трудности на екипите при възстановяване на електрозахранването при натрупването на дълбоки преспи през зимата. Новата мрежа ще минимизира вероятността от аварийни ситуации и повреди по съоръженията при влошаване на метеорологичната обстановка.

В района на Горна Оряховица е подменена подземна кабелна линия за средно напрежение на извод Люпилня от понижаваща подстанция Горна Оряховица в урбанизирана територия. Подмяната се основава на извършена проектна и строителна дейност, съобразена с инфраструктурните специфики на района, като са приложени оптимални инженерни решения, контролирани от специалист инвестиции и планиране и експлоатационен персонал.

Електроразпределение Север изпълнява стриктно своето лицензионно задължение да поддържа електроразпределителната мрежа. Поддържката включва всички дейности за безопасна работа на съоръженията и сигурно електроснабдяване. Експертите на дружеството вече планират бъдещите дейности за отделните мрежови региони на ЕРП Север, които ще залегнат в инвестиционната и ремонтната програма за 2025 г.

Коментари

Новини Варна