IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Други
10:12 | 21 януари 2014
Обновен: 19:47 | 2 октомври 2024

Милиардер става финансов министър на Чехия

Милиардер става финансов министър на Чехия

По материала работи: Златина Добрева
Милиардер става финансов министър на Чехия

Влиятелният чешки бизнесмен милиардер Андрей Бабиш, който е вероятният следващ финансов министър на Чехия, обяви, че е напуснал холдинга си "Агроферт", за да се избегне конфликт на интереси, предаде Франс прес.
"Лично подписах заповедта си за уволнение", обяви Бабиш, който е лидер на популисткото движение "АНО". Обявяването на състава на левоцентристкото правителство на социалдемократа Бохуслав Соботка се очаква в края на месеца.
В трипартийната коалиция освен социалдемократите и "АНО" влизат още и християндемократите. "Името ми трябва да се заличи от всички регистри, отказвам се от пълномощията си на подписване и от членството в ръководни органи и надзорни съвети", обяви 59-годишният Бабиш във Фейсбук страницата си.
Той уточни, че ще запази само пост в надзорния съвет на фондацията "Агроферт", която помага за изпълнението на благотворителни проекти, пише darik. Холдингът "Агроферт" включва над 200 фирми с около 27 000 служители и е четвъртият най-голям работодател в Чехия. През 2012 г. нетната му печалба е била 219 милиона евро.

Коментари

Новини Варна