IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Други
13:16 | 11 февруари 2014
Обновен: 18:38 | 4 октомври 2024

Откраднаха багажа на Вивиан Рединг в Лондон

Откраднаха багажа на Вивиан Рединг в Лондон

По материала работи: Златина Добрева
Откраднаха багажа на Вивиан Рединг в Лондон

Багажът на зам.-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг е бил откраднат в Лондон по време на нейно работно посещение, съобщиха редица европейски медии.
Според данните багажът бил задигнат от неин служебен автомобил. Липсвали и куфарите на хората от антуража на Рединг, която е и еврокомисар по въпросите на правосъдието.
Колата била оставена незаключена, затова на крадците не се наложило дори да я разбиват.
Британският в. "Телеграф" съобщава, че еврокомисарят била шокирана и ядосана. "Това е първият път, в който багажът ми е откраднат, а аз пътувам по целия свят", възмутила се тя пред изданието. За щастие крадците са оставили непокътнати документите ѝ.
За сметка на това сред откраднатите вещи бил и овчарски пай, който Рединг купила през почивните дни от фермерски пазар, "за да покаже на хората колко вкусна е британската храна". "Надявам се само, че ще го изядат, а няма да го хвърлят", коментирала тя, цитирана от vesti.bg.
Рединг е известна с дизайнерските си дрехи и обеци и всъщност крадците са отмъкнали много от любимите ѝ дрехи и бижута, пише "Телеграф".
Еврокомисарят бе в британската столица в понеделник за дебати за ЕС с британския министър по европейските въпроси Дейвид Лидингтън. Тя обвини британските политици и избиратели, че залагат на емоциите, вместо на фактите, когато съдят Съюза. Тя отговори и на нападките за социален туризъм, като подчерта, че 77% от европейските мигранти в Кралството са икономически активни.

Коментари

Новини Варна