Варна 22°
fallback
Други
06:01 | 28 февруари 2014
Обновен: 13:23 | 7 октомври 2024

Светът прахосва 1/3 от храната, която произвежда

Светът прахосва 1/3 от храната, която произвежда

По материала работи: Златина Добрева

Светът губи или прахосва поразителните 25 до 33 процента от храната, която произвежда за потребление, предупреди в доклад Световната банка, цитирана от Ройтерс."Количеството храна, което се разхищава и губи, е възмутително", заяви Джим Йон Ким, президент на банката."Милиони хора по света си лягат гладни всяка нощ и въпреки това милиони тонове храна отиват в кофите за боклук или се развалят по пътя до пазара", допълни той.В райони като Африка и Южна Азия хранителните загуби се равняват на 400 до 500 калории на човек дневно.В развития свят загубите могат да бъдат между 750 и 1500 калории на ден.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback