IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Други
11:24 | 6 март 2014
Обновен: 04:36 | 6 октомври 2024

Парламентът в Крим реши: Влизаме в Русия!

Парламентът в Крим реши: Влизаме в Русия!

По материала работи: Златина Добрева
Парламентът в Крим реши: Влизаме в Русия!

Парламентът на Крим прие принципно решение за влизане на автономната република в състава на Руската федерация, съобщи вицепремиерът Рустам Темиргалиев.
Референдумът за статута на Крим ще се състои на 16 март. Това съобщи първият вицепремиер на автономната република Рустам Темиргалиев, цитиран от ИТАР-ТАСС и Ройтерс. Първоначално предложената дата за референдум беше 25 май, впоследствие го насрочиха за 30 март, а сега датата става още по-ранна.
Гласоподавателите ще трябва да отговорят на два въпроса. Първият е дали желаят Крим да остане субект на Руската федерация, а вторият - дали са за връщане на конституцията от 1992 г., според която Крим е част от Украйна, предава БТА.
По-рано днес украинският премиер Арсений Яценюк обвини Русия, че увеличава напрежението и извършва провокации в страната му, предаде Франс прес, от dnes.bg.
"Готова ли е Русия да уреди този конфликт и да започне истински дебат за начина за стабилизиране на ситуацията или все още има резерви и се опитва да засили напрежението, нещо, което прави в последните няколко часа, блокирайки украинските сили", попита Яценюк след среща с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.
Шулц също засегна въпроса за евентуални руски провокации в Крим и добави, че ако тази информация се потвърди, ситуацията наистина ще е драматична.

Коментари

Новини Варна