IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Други
07:25 | 15 март 2014
Обновен: 02:25 | 6 октомври 2024

Малайзийският пътнически самолет е бил отвлечен

Малайзийският пътнически самолет е бил отвлечен

По материала работи: Златина Добрева
Търсят изчезналия самолет по суша

Според изводите на разследването за изчезването на малайзийския пътнически самолет, той е бил отвлечен от някой от пилотите или друго лице с летателен опит, заяви представител на малайзийското правителство.
Пожелалият анонимност източник участва в разследването, информира Асошиейтед прес, цитирана от dnes.bg. Той заяви, че засега не е установен мотив за отвличането и не е ясно къде е бил закаран самолетът.
Източникът заяви, че отвличането на самолета вече не е теория, а се потвърждава от данните на разследването.
Сред тези данни са признаците, че комуникациите на самолета са били прекъснати целенасочено, посоката на полета и признаци, че самолетът е бил насочен така, че да не бъде прехващан от радари.
Комуникацията със земята на самолета "Боинг 777" с 239 души на борда прекъсна по-малко от час след началото на полета от Куала Лумпур за Пекин на 8 март.
Според радарни данни след потеглянето на североизток към китайската столица самолетът е сменил посоката и прекосил Малайзия в западна посока.

Коментари

Новини Варна