IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Други
09:10 | 8 април 2014
Обновен: 01:52 | 6 октомври 2024

Депутати се биха в украинския парламент

Депутати се биха в украинския парламент

По материала работи: Златина Добрева
Депутати се биха в украинския парламент

В парламента на Украйна днес се сбиха депутати от комунистическата партия и от националистическата партия "Свобода", поради което председателят на върховната Рада Олександър Турчинов обяви почивка.
Преди това лидерът на комунистите Петро Симоненко обвини от трибуната на парламента сегашните власти в "бездействие в югоизточната част" на страната. "Хората отдавна искат руският да бъде обявен за втори официален език и да бъдат изслушвани за социалните им проблеми. Властите обаче не ги слушат", подчерта Симоненко. Той отбеляза също, че днешните управляващи окачествяват като сепаратисти участниците в митинги, които превзеха сградите на областните власти в Донецк, Харков и Луганск. А когато подобни събития станаха в Западна Украйна, депутати от "Свобода" заявяваха, че авторите са патриоти. При тези негови думи депутати-националисти отидоха до трибуната и започнаха да изтласкват Симоненко, а депутати-комунисти му се притекоха на помощ и се стигна до 5-минутен бой, писа ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС. Избраници от другите партии успяха да разтърват биещите се и след почивката заседанието на Върховната Рада продължи.

Коментари

Новини Варна