IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Други
06:04 | 2 май 2014
Обновен: 05:06 | 6 октомври 2024

Украинците удариха Славянск. Бунтовниците свалиха два хеликоптера

Украинците удариха Славянск. Бунтовниците свалиха два хеликоптера

По материала работи: Златина Добрева
Украинците удариха Славянск. Бунтовниците свалиха два хеликоптера

Украинските сили за сигурност са завзели контрола върху по-голямата част от Славянск в хода на поредната активна спецоперация. Това съобщи ръководителят на Центъра за военнополитически изследвания и представител на групата „Информационна съпротива” Дмитрий Тимчук, цитиран от УНН.

По негова информация, премахнати са блокпостове на сепаратистите и е взет под контрол телевизионният център в града. „Основните точки на съпротивление са в югоизточната част на града”, каза Тимчук. Той съобщи още, че в хода на операцията е свален хеликоптер Ми-24 на украинските сили за сигурност.

Проруските активисти в Славянск съобщават за първа жертва на сблъсъците със силите за сигурност на Украйна. По данни на активистите, загинал е един човек, а втори е ранен, предаде РИА Новости. По негова информация, в момента един от блокпостовете, разположен в околностите на града, е под обстрел от украински хеликоптери.
По данни на източника, няколко десетки жители на Славянск са блокирали моста на влизане в града, за да не допуснат украинската войска.

Проруските активисти в украинския град Славянск са свалили два хеликоптера на украинските военновъздушни сили. Единият от пилотите е загинал,а вторият е ранен и е приет в централната болница в града, съобщи пред ИТАР-ТАСС представител на активистите.

Коментари

Новини Варна