Варна 11°
fallback
Други
10:05 | 3 май 2014
Обновен: 03:31 | 8 октомври 2024

Прокуратурата в Одеса потвърди смъртта на 46 души

Прокуратурата в Одеса потвърди смъртта на 46 души

По материала работи: Златина Добрева

Прокуратурата в Одеса потвърди смъртта на 46 души, предаде регионалното издание www.dumskaya.net . Прокурорът на Одеска област Игор Боршуляк съобщи, че във вчерашните стълкновения и пожара в Дома на профсъюзите са загинали 46 души и повече от 200 души са потърсили помощ в здравните заведения. 20 от пострадалите са служители на милицията. Осем души са загнали, след като са скочили от високи етажи. Боршуляк съобщи това на брифинг, посветен на трагичните събития от 2 май в Одеса.

"Нашият многонационален град винаги е бил пример за мъдрост, търпимост и толерантност. За голямо съжаление, вчерашните събития доведоха до смъртта на 46 души. Изказваме дълбоки съболезнования на роднините на загиналите. Моля всички жители на града и неговите гости да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации. Градът се намира под контрола на правоохранителните органи" - заяви прокурорът.

По думите му - разследва се организацията на масовите безредици, умишлено унищожаване на имущество, убийство на хора, превземане на здания и хулигански действия.

Задържани са повече от 120 души.

Прокуратурата не потвърждава слуховете за това, че в сградата на Дома на профсъюзите е открито оръжие, както и за това, че у загиналите са открити руски и приднестровски паспорти. Идентифицирани са шестима от загиналите и всички те са жители на Одеска област.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback