IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Други
18:59 | 22 май 2014
Обновен: 14:08 | 2 октомври 2024

Порошенко: Турчинов да разпусне парламента

Порошенко: Турчинов да разпусне парламента

По материала работи: Златина Добрева
Порошенко: Турчинов да разпусне парламента

Кандидатът за президент на Украйна Петро Порошенко заяви, че парламентът трябва да бъде разпуснат и да бъдат насрочени предсрочни избори.

Той призова изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов, който е и председател на парламента, да направи това, предаде ИТАР ТАСС.

"Това искаха хората на Майдана, това е едно от исканията им", заяви Порошенко. Той поиска също така създаване след вота на нова коалиция, чиято цел е евроинтеграцията на страната. Порошенко е считан за фаворит на предсрочния президентски вот, кохто ще се проведе в неделя. Допитванията до момента показват значителна преднина. Не е ясно обаче дали "Шоколадовият крал" ще получи 50%, нужни му, за да бъде избран още на първия тур.
Проучване на Киевския международен институт за социология от 29 април -11 май дава 33,7% подкрепа за Порошенко. Далеч назад е Тимошенко с 5,9%, следвана от милиардера Сергей Тигипко с 4,1% и бившият военен министър Анатолий Гриценко - 4%.
25% не са решили дали ще гласуват, а 13% смятат да не упражнят правото си на вот. В проучването са участвали 2 022 души.

Коментари

Новини Варна