IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Други
10:49 | 12 юли 2014
Обновен: 11:38 | 2 октомври 2024

Още 11 души са в черния списък на ЕС заради Украйна

Още 11 души са в черния списък на ЕС заради Украйна

По материала работи: Златина Добрева
Още 11 души са в черния списък на ЕС заради Украйна

В допълнителния "черен списък" на ЕС на лицата, на които са наложени санкции заради конфликта в Украйна, са включени само лидери на сепаратистите в Източна Украйна. В списъка няма нито един руски представител, съобщава ИТАР-ТАСС.
Днес имената на 11 души, които бяха добавени тези дни към списъка на санкционираните лица, бяха публикувани в Официалния вестник на съюза. Сред тях са Александър Бородай, обявен за премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република, министърът на сигурността Александър Ходаковски, вицепремиерът Александър Калюски, министърът на информацията Александър Хряков.
В списъка са премиерът на т.нар. Луганска народна република Марат Баширов и няколко негови министри. Включени са и двама души, смятани за водачи на бунтовниците - Николай Козицин, командир на казашките сили, и Алексей Мозговой, отговарящ за обучението на сепаратистите, отбелязва АП.
На всички тях до ноември им е забранено да влизат в ЕС, а активите им в банки на съюза подлежат на замразяване.
Сепаратистите обаче вече се присмяха на санкциите, предаде ДПА, цитирана от БТА. Още при първите съобщения в четвъртък за налагането им един от лидерите на отцепниците заяви за Интерфакс, че те все едно нямат планове да пътуват до страни от ЕС и нямат там банкови сметки.
С новите 11 души общият брой на лицата, включени в "черния списък" на ЕС за Украйна и Русия, става 72.

Коментари

Новини Варна