Варна 19°
fallback
Други
07:41 | 7 юли 2014
Обновен: 23:10 | 5 октомври 2024

Два самолета почти се сблъскаха в събота на летище в Барселона (ВИДЕО)

Два самолета почти се сблъскаха в събота на летище в Барселона (ВИДЕО)

По материала работи: manager

Два самолета почти се сблъскаха в събота на летище в Барселона. Пилотите обаче са предотвратили катастрофата. Във видеото ще видите как Боинг 767-300 на руската авиолиния Ютеър от Москва се приготвя за кацане, а самолет от аржентинските авиолинии се кани да излети, пише Business Insider, цитиран от dnes.bg.

Пилотите от руската авиолиния бързо преустановяват кацането, самолетът се издига отново нагоре и се отдалечава от земята. Тази маневра е рискована, защото самолетът се издига отново във височина, където може да има други самолети.

Руските пилоти правят още един опит за кацане, докато други самолети се приготвят за излитане. В крайна сметка Боинг 767-300 успява да кацне благополучно от втория път.

"Дори и самолетите да не бяха толкова близо един до друг, подобен инцидент можеше да свърши по различен начин при лошо време или нарушена видимост", коментира експертът Давид Сенчиоти.

"Излишно е да се споменава, че е изключително опасно, ако не се спазват внимателно инструкциите, които получават пилотите от кулата", завършва той.

Вижте повече във видеото:

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback